sticker mirrorkote IMAGE 01

LABEL STICKER – MIRRORKOTE

Mirrorkote Sticker merupakan jenis material sticker Semi-waterproof. Material ‘Mirrokote Sticker’ bersifat  seperti pelekat kertas yang melekat kuat, sering digunakan untuk penggunaan label sticker dalam industri kecil & komersial.

Digunakan secara meluas dalam sektor industri F&B, kosmetik & produk. Sebagai contoh sticker mirrorkote digunakan untuk produk pada botol sos, kicap, barang hamper, botol sanitizer dan pelbagai barangan yang bersifat kering. Permukaannya sedikit licin dan dicetak dengan printer berkualiti tinggi dengan cetakkan waterproof.

KEGUNAAN STICKER MIRRORKOTE

Sticker Mirrorkote sesuai digunakan pada permukaan rata & kering sahaja. Contoh paling mudah pada botol minuman seperti big cup atau botol air mineral, kotak, beg kertas & plastik bungkusan yang lain.

JENIS STICKER MIRRORKOTE

Sticker mirrorcoat yang kami gunakan jenis Backsheet Putih (lapisan kertas belakang berwarna putih). Sememangnya kami hanya menggunakan material berkualiti tinggi, sticker mirrorkote yang kami gunakan dari jenis “Avery Fasson”.

Material Sticker Mirrorkote ini menggunakan gam yang lebih berkualiti, lebih kuat dan tiada masalah seperti tertanggal atau melentik di sekeliling sticker. Semua ini kami buat memastikan kepuasan pelanggan

MIRRORKOTE MATTE LAMINATE

Dengan menambah kemasan “Gloss Laminate” pada mirrrorkote sticker,  membuatkan sticker kelihatan nampak lebih berkilat dan exclusive. 

Apabila ditambah dengan “Laminate Gloss” pada sticker mirrorkote ia menjadikan permukaan lebih berkilat & tahan lasak untuk digunakan. Lebih tahan air apabila basah & tidak mudah koyak. Selalu digunakan untuk penggunaan label produk eksklusif.

MIRRORKOTE GLOSS LAMINATE

Dengan menambah kemasan “Matte Laminate” pada mirrrorkote sticker,  membuatkan sticker kelihatan nampak kemas dan exclusive. 

Apabila ditambah dengan “Laminate Matte” pada sticker mirrorkote ia menjadikan permukaan lebih tahan lasak untuk digunakan. Lebih tahan air apabila basah & tidak mudah koyak. Selalu digunakan untuk penggunaan label produk eksklusif. Sesuai pada “business owner” yang tidak suka sticker yang berkilat

Cara Tempahan

Pelanggan boleh terus membuat tempahan diwebsite balaiprint.com atau email atau chat dengan Pegawai Pelanggan Kami. Untuk pertanyaan sila nyatakan Ukuran Sticker dalam cm atau mm, Kuantiti Sticker, jenis Kemasan Sticker & email design di [email protected]. Kami sentiasa memastikan servis kami antara yang terbaik kepada pelanggan.

Kenapa perlu tempah sticker di balaiprint.com

1. Berpengalaman lebih 10 tahun
2. Menerima tempahan serendah 100 keping
3. Pelbagai Jenis Material Sticker Seperti Sticker Mirrorkote, PVC White Glossy Vinyl, PVC Matte, PVC Transparent.
4. Cetakan warna yang berkualiti & cantik
5. Menyediakan “Readymade Design” percuma untuk pelanggan
6. Tawaran harga yang berbaloi mengikut saiz, kuantiti dan material

 

tempah sekarang